Statistikkområde

Innvandring og innvandrere: Befolkning

Alt innhold for delområdet befolkning

Vis innholdstyper

Søkeresultat

  • Ingen vekst i antall personer med asylbakgrunn

    Ved inngangen til 2021 var det 240 200 bosatte personer med flyktningbakgrunn i Norge, om lag 1 900 flere enn året før. Det er en enda svakere vekst enn de to foregående årene. Antall bosatte personer med innvilget asyl er på samme nivå som året før.

    Artikkel
  • Store inntektsforskjeller blant enslige mindreårige flyktninger

    Drøyt 10 000 flyktninger har kommet hit til landet som mindreårige uten medfølgende foreldre. Som voksne har disse flyktningene ofte lavere sysselsetting og inntekt sammenlignet med andre jevnaldrende, men det er store forskjeller etter landbakgru...

    Artikkel
  • Koronaflytting og andre flyttinger i 2020

    Flytting gir sentralisering. Det er normalen, og sånn ble det også i 2020. Samtidig er det også motstrømmer, og det spekuleres i om pandemien har gjort at flere ønsker å flytte ut av de større byene.

    Artikkel
  • Laveste økning i bosatte innvandrere siden 2002

    Ved inngangen til 2021 bodde det 800 100 innvandrere i Norge. Dette er 9 600 flere enn året før, noe som gir den laveste veksten siden 2002. Innvandrerne utgjør nå 14,8 prosent av befolkningen.

    Artikkel
  • Innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldres fordeling på kommunenivå

    Rapporter 2021/08

    Rapporten tar for seg hvordan innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre var fordelt på kommunenivå ved inngangen til 2020. Innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre behandles hver for seg.

    Publikasjon
  • Lågaste folkeauke sidan 2001

    Ved inngangen til 2021 var folketalet i Noreg 5 391 369. Folkeveksten i 2020 enda på 23 800, og har ikkje vore lågare sidan 2001.

    Artikkel
  • Overgang til norsk statsborgerskap påvirkes av familiemedlemmene

    Utenlandske statsborgere med norsk ektefelle skifter oftere og raskere til norske statsborgerskap enn det andre voksne utlendinger gjør.

    Artikkel
  • Utvandring og gjeninnvandring blant personer født i Norge

    Rapporter 2021/02

    Målsettingen med denne rapporten er å analysere faktorer som påvirker utvandring og gjeninnvandring av personer født i Norge med forskjellig tilknytning til landet målt etter sin landbakgrunn gjennom tre generasjoner.

    Publikasjon
  • Økt tillit til innvandrere

    Holdninger til innvandrere og innvandring blir stadig mer positive. Færre mener at innvandrere flest misbruker sosiale velferdsordninger eller anser innvandrere som en kilde til utrygghet i samfunnet. Samtidig ser vi at flere har kontakt med innva...

    Artikkel
  • Holdninger til innvandrere og innvandring 2020

    Rapporter 2020/49

    I denne rapporten fremstilles resultatene fra årets undersøkelse av holdninger til innvandrere og innvandring. De siste årene har undersøkelsene vist stadig mer innvandrervennlige holdninger, og denne trenden fortsetter også i år.

    Publikasjon
  • Nær halvparten av overføringsflyktningene har vedvarende lavinntekt

    Ved inngangen til 2020 bodde det 40 700 overføringsflyktninger i Norge. Mindre enn halvparten av dem er sysselsatt, og 46 prosent lever i husholdninger med vedvarende lavinntekt. Det er imidlertid store forskjeller etter landbakgrunn og botid.

    Artikkel
  • Integrering av innvandrere i Norge

    Rapporter 2020/44

    Tema for denne rapporten er integrering av innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre, og hvordan dette kan måles.

    Publikasjon
  • Innvandringa opp att i tredje kvartal

    Befolkninga i Noreg vaks med 9 800 personar i tredje kvartal. Dermed var folketalet 5 384 576 ved utgangen av september. Etter at innvandringa i andre kvartal var særs låg, bidrog ein auke i innvandringa i tredje kvartal til oppgangen.

    Artikkel
  • Innvandring og innvandrere i Norden

    Rapporter 2020/40

    I denne rapporten presenteres en deskriptiv analyse av innvandringen til Norden og innvandrerne som bor her. Vi ser også på integreringen av innvandrerne, operasjonalisert med deres deltakelse i utdanning og arbeid i Danmark, Finland, Island, Norg...

    Publikasjon
  • Færre familieinnvandringer i 2019

    De fleste familieinnvandrere kom for å bli gjenforent med familie. De to siste årene har det vært en reduksjon i antall familiegjenforeninger, mens antall etableringer har holdt seg relativt stabilt. I 2019 kom det flest indiske, polske og thailan...

    Artikkel