Siste runde i Boligadresseprosjektet blir gjennomført i disse dager. Rundt regnet 160 000 familier i Oslo og ellers i Norge har mottatt skjema. Mottakere er dem som ennå ikke er registrert med bolignummer i folkeregisteret.
Opprettinger av adressene gjennom Boligadresseprosjektet er blitt gjort i 2003, og en rekke boligeiere/beboere har fått tildelt nye adressemerker til å feste i dørkarmen eller andre steder i tilknytning til inngangsdøren. I disse dager er et skjema sendt ut til de beboere som ikke er registrert med bolignummer i folkeregisteret. Skjemaet er sendt til eldste person i familien som blir bedt om sjekke adressen og føre opp bolignummeret for sin bolig. Selve undersøkelsen går i Skattedirektoratets navn – eier av folkeregisteret – men skjemaet returneres til Statistisk sentralbyrå som står for den praktiske gjennomføringen av innhentingen. Om lag 160 000 personer (familier) har i denne uken mottatt et slikt skjema. De aller fleste skjemaene, vel 100 000, går til beboere i Oslo hvor manglene er størst. I vår gjennomførte vi en liknende datainnsamling blant beboere utenfor Oslo. Denne gang er det altså Oslo, samt de beboere i resten av landet som fortsatt ikke er registrert med bolignummer i folkeregisteret.
I 1999 vedtok Stortinget at det såkalte Boligadresseprosjektet skulle gjennomføres. Hovedprosjektet ble gjennomført i perioden 2000-2002, og poenget var at alle boliger i Norge skal ha en presis adresse knyttet til boligen. Eneboliger har en slik entydig adresse, men ikke leiligheter i for eksempel bygårder, blokker og tomannsboliger. Gjennom prosjektet har hver enkelt bolig i flerbolighus fått tildelt et bolignummer som gjør adressen entydig. Bolignummeret er nå tatt i bruk som en del av adressen i Det sentrale folkeregister og registeret over grunneiendom, adresser og bygninger (GAB-registereret).
Hovedprosjektet har imidlertid ikke fått alt på plass. Det gjenstår en del opprydding i noen kommuner og en del personer er fortsatt registrert uten bolignummer i folkeregisteret. Det er derfor arbeidet videre med ulike tiltak for å rette opp manglene.