Industriproduksjonen alene økte med 3 prosent fra desember i fjor til januar i år. Måneden før gikk imidlertid produksjonen ned med 0,7 prosent. Økningen i januar var så kraftig at produksjonsnivået igjen ligger på linje med toppnoteringene i fjor sommer. De tegn til nedgang i industriproduksjonen en så mot slutten av fjoråret, blir dermed noe svekket av januartallet. Industriproduksjonen har i hovedsak ligget tilnærmet konstant på et høyt nivå siden slutten av 3. kvartal i 1994. I januar var produksjonen 1,4 prosent høyere enn i samme måned året før.
Industriproduksjonen nærmer seg igjen nivået fra i fjor sommer. Samlet økte Statistisk sentralbyrås produksjonsindeks med 0,7 prosent fra desember 1995 til januar i år. Produksjonsveksten innen industri og bergverksdrift var på 2,9 prosent, etter en nedgang på 0,4 prosent måneden før.
Den næringen som viste klarest endring i januar er næringsmiddelindustrien. Etter nedgang i produksjonen både i november og desember økte januarproduksjonen med 4,6 prosent. Den viktigste årsaken til økningen ligger i høy aktivitet innen fiskeforedling.
Tilsvarende endringer er det innen store deler av metall- og verkstedindustrien. Produksjonen innen metallindustrien økte klart etter nedgang i desember i fjor. Den internasjonale utviklingen i metallmarkedene med svakere priser og tilvekst i kapasiteten, gjør imidlertid at utsiktene er blitt mer usikre. Produksjonen av møbler mv. økte med 3,7 prosent i januar, etter nedgang på henholdsvis 1,5 og 2,0 prosent de to foregående månedene. Flere bedrifter rapporterer nå om høy aktivitet.
Olje- og gassproduksjonen fortsetter å øke, og også i januar ble det satt ny produksjonsrekord. Imidlertid var økningen fra desember til januar mindre enn normal sesongendring. Sesongjustert ble det registrert en nedgang på 1,5 prosent for olje- og gassproduksjonen.
Elektrisitetsproduksjonen falt med 2,7 prosent, sesongjustert fra desember i fjor til januar i år. Produksjonen mot slutten av fjoråret var imidlertid svært høy, og det kom antagelig av høy fyllingsgrad i magasinene. Ved utgangen av januar var fyllingsgraden 5 prosentenheter lavere enn gjennomsnittet for årene 1982 til 1991.
Energivarer, som er den største gruppen, økte produksjonen med 4,2 prosent i perioden november 1995 til januar i år sammenlignet med foregående tremånedersperiode. I tilsvarende periode økte produksjonen av innsatsvarer og konsumvarer med om lag 1,5 prosent, mens investeringsvarene ble redusert med 1,7 prosent.