Notater 2012/08
Dokumentasjon
Lønnsstatistikk for ansatte i hotell og restaurant 2010
I lønnsstatistikk for hotell og restaurant benyttes et opplegg kontroll- og revisjons-rutiner som i utgangspunktet er standardiserte for alle lønnsstatistikkene.
Effekten av å kontrollere/revidere rådatamaterialet er i de fleste tilfeller betydelig. En sammenligning mellom det ferdig reviderte datamaterialet og rådata fra opp-gavegiverne viste klare forskjeller både med tanke på gjennomsnittsverdier og standardavvik i materialet. Maskinelt gjennomgås både mikro- og makrobaserte kontroller, og det er makrorutinene som det brukes mest tid og ressurser på i kvalitetssikringen.
Hotell og restaurant har mange deltidsansatte. Det er en utfordring å få innrapport korrekt avtalt arbeidstid på mange av de deltidsansatte. Der hvor avtalt arbeidstid mangler sjekker vi om faktisk arbeidstid kan brukes. Utilstrekkelig utfylt eller manglende arbeidstid gir utslag i andel godkjente observasjoner i næringen.
Tellingstidspunktet var 1. oktober. Av de innkomne observasjonene i 2010 var det om lag 88 prosent som ble godkjent til bruk i frigivning. Populasjonen utgjør 4 504 foretak med 76 824 sysselsatte per 3. kvartal 2010.
Om publikasjonen
- Tittel
-
Lønnsstatistikk for ansatte i hotell og restaurant 2010. Dokumentasjon
- Ansvarlig
-
Tove Helene Løvbak
- Serie og -nummer
-
Notater 2012/08
- Utgiver
-
Statistisk sentralbyrå
- Emne
-
Metoder og dokumentasjon
- ISBN (elektronisk)
-
978-82-537-8292-8
- ISBN (trykt)
-
978-82-537-8291-1
- Antall sider
-
20
- Målform
-
Bokmål
- Om Notater
-
I serien Notater publiseres dokumentasjon, metodebeskrivelser, modellbeskrivelser og standarder.
Kontakt
-
SSBs informasjonstjeneste