Innhold
Publisert:
Du er inne i en arkivert publisering.
Månedslønna opp 1 700 kroner i fiskeoppdrett
Heltidsansatte i fiskeoppdrett hadde en gjennomsnittlig månedslønn eksklusive overtidsgodtgjørelser på 37 700 kroner per 1. oktober 2011. Dette var 4,7 prosent, eller 1 700 kroner, mer enn på samme tidspunkt året før.
Fiskeoppdrettere og røktere er den dominerende yrkesgruppen i næringen, med en gjennomsnittlig månedslønn eksklusive overtidsgodtgjørelser på 33 600 kroner. Dette tilsvarte en vekst i månedslønna på 1 500 kroner, eller 4,7 prosent, fra samme tidspunkt i 2010.
Ledere i fiskeoppdrettsnæringen hadde til sammenlikning en månedslønn på 57 200 kroner. Det er en vekst på 2 400 kroner, eller 4,4 prosent.
Om statistikkgrunnlagetStatistikken bygger på et utvalg av virksomheter i næringshovedområdet fiskeoppdrett og klekkerier med til sammen 3 236 heltidsansatte og 443 deltidsansatte. Ifølge Bedrifts- og foretaksregisteret utgjorde vektegrunnlaget til lønnsstatistikken for fiskeoppdrett til sammen 5 900 ansatte per oktober 2011. Næringens hovedaktiviteter omfatter produksjon av matfisk, skalldyr, yngel og settefisk. Lønnsstatistikken har tellingspunkt 1. oktober hvert år uavhengig av tidspunkt for når resultater fra lønnsoppgjørene gjelder. Endring i virkningstidspunkt mellom år kan påvirke lønnsendringene i lønnsstatistikken fra oktober et år til oktober neste år. Månedslønn er hovedbegrepet i lønnsstatistikken og omfatter avtalt lønn, uregelmessige tillegg og bonus. Overtidsgodtgjørelser er ikke medregnet i månedslønna. Den avtalte månedslønna blir målt på tidspunktet 1. oktober, mens bonus, uregelmessige tillegg og overtid er målt som et gjennomsnitt for hele året. |
Tabeller:
Statistikken publiseres nå sammen med Lønn.
Tilleggsinformasjon
Lønnsstatistikken har tellingspunkt 1. oktober hvert år uavhengig av tidspunkt for når resultater fra lønnsoppgjørene gjelder. Dette kan påvirke lønnsendringene i lønnsstatistikken fra 1. oktober 2013 til 1. oktober 2014.
Strukturelle endringer i næringshovedområdet vil også kunne påvirke endringene som måles. Dette kan være forhold som for eksempel endringer i sysselsettingsmønsteret, eller at personer bytter jobb mellom ulike næringer og yrker med forskjellig lønnsnivå. I tillegg påvirkes tallene av forskjeller mellom de som kommer inn i og de som går ut av arbeidsmarkedet.
Kontakt
-
SSBs informasjonstjeneste
E-post: informasjon@ssb.no
tlf.: 21 09 46 42