1458_not-searchable
/arbeid-og-lonn/statistikker/lonnhotell/aar
1458
Lønn for hotell- og restaurantansatte
statistikk
2002-06-21T10:00:00.000Z
Arbeid og lønn
no
lonnhotell, Lønn for ansatte i hotell- og restaurantvirksomhet, kokker, servitører, renholdere, resepsjonister, næringsområder (for eksempel barer, kantiner, catering)Lønn og arbeidskraftkostnader, Arbeid og lønn
false

Lønn for ansatte i hotell- og restaurantvirksomhet1. oktober 2001

Lønnsstatistikk 2015 for alle næringshovedområder og ulike områder i offentlig sektor, vil bli publisert samlet 3. mars 2016 i statistikken Lønn, alle ansatte.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Lønn for hotell- og restaurantansatte

Heltidsansatte i hotell- og restaurantvirksomhet hadde per 1. oktober 2001 en gjennomsnittlig månedsfortjeneste på 19 800 kroner.

Hotellvirksomhet og annen overnatting omfatter vel halvparten av de heltidsansatte i næringen, og her var månedsfortjenesten 19 700 kroner. Til sammenligning hadde heltidsansatte i kantine og cateringvirksomhet hadde en gjennomsnittlig månedsfortjeneste på 21 200 kroner, mens heltidsansatte i restaurantvirksomhet og drift av barer hadde en gjennomsnittlig månedsfortjeneste på 19 600 kroner.

Hotellvirksomhet og annen overnatting

I hotellvirksomhet og annen overnatting utgjør salgs- og serviceyrkene den største yrkesgruppen. I denne gruppen inngår blant annet kokker med en månedsfortjeneste på om lag 19 600 kroner, og hovmestere, servitører og barkeepere med en månedsfortjeneste på vel 18 300 kroner. Blant kontoryrkene hadde resepsjonistene en månedsfortjeneste på 19 500 kroner. I gruppen med værelsesbetjenter og annet renholdspersonale var månedsfortjenesten for heltidsansatte på vel 16 900 kroner. Til sammenlikning hadde heltidsansatte i lederyrker en månedsfortjeneste på 29 100 kroner, og ansatte i høgskoleyrker en månedsfortjeneste på 23 100 kroner.

Restaurantvirksomhet

Denne næringen omfatter restaurantvirksomhet og drift av barer. Blant heltidsansatte i salgs og serviceyrker hadde kokker en månedsfortjeneste på 19 200 kroner, mens hovmestere, servitører og barkeepere hadde en månedsfortjeneste på 18 200 kroner. For renholdere, hjelpearbeidere med videre var månedsfortjenesten på vel 16 900 kroner, mens ansatte i lederyrker hadde en månedsfortjeneste på om lag 28 500 kroner.

Kantine- og cateringvirksomhet

Blant heltidsansatte i kantine- og cateringvirksomhet utgjør salgs- og serviceyrker og renholdere med videre de største yrkesgruppene. Månedsfortjenesten for disse var henholdsvis 21 200 kroner og 18 600 kroner.

Om statistikkgrunnlaget

Statistikken bygger på opplysninger fra et utvalg av virksomheter med til sammen 11 687 heltidsansatte og 14 828 deltidsansatte. Ifølge foreløpige tall fra nasjonalregnskapet for 3. kvartal 2001 dekker statistikken om lag 62 800 sysselsatte.

Månedsfortjeneste i alt

Månedsfortjeneste i alt er hovedbegrepet i Statistisk sentralbyrås lønnsstatistikk. Månedsfortjeneste i alt omfatter utbetalt avtalt lønn, uregelmessige tillegg og bonuser, provisjoner o.l. Overtidsgodtgjørelser er ikke medregnet i månedsfortjeneste i alt.

Tabeller: