140050_not-searchable
/arbeid-og-lonn/statistikker/lonnhotell/aar
140050
700 kroner mer i hotell og restaurant
statistikk
2014-02-27T10:00:00.000Z
Arbeid og lønn
no
lonnhotell, Lønn for ansatte i hotell- og restaurantvirksomhet, kokker, servitører, renholdere, resepsjonister, næringsområder (for eksempel barer, kantiner, catering)Lønn og arbeidskraftkostnader, Arbeid og lønn
false

Lønn for ansatte i hotell- og restaurantvirksomhet1. oktober 2013

Lønnsstatistikk 2015 for alle næringshovedområder og ulike områder i offentlig sektor, vil bli publisert samlet 3. mars 2016 i statistikken Lønn, alle ansatte.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

700 kroner mer i hotell og restaurant

Heltidsansatte i hotell- og restaurantvirksomhet hadde en gjennomsnittlig månedslønn eksklusive overtidsgodtgjørelse på 31 200 kroner per 1. oktober 2013. Dette var 700 kroner, eller 2,3 prosent, mer enn på samme tidspunkt året før.

Ansatte i hotell og restaurant. Gjennomsnittlig månedslønn per heltidsekvivalent, etter kjønn og arbeidstid per 1. oktober. Kroner og endring i prosent
MånedslønnAvtalt månedslønn
20132012 - 201320132012 - 2013
Hotell og restaurant, ialt28 4002,527 5002,2
Menn29 9002,728 9002,5
Kvinner27 2002,626 4002,3
Heltidsansatte31 2002,330 3002,4
Menn32 4002,931 4002,6
Kvinner30 0002,429 2002,1
Deltidsansatte23 9001,723 0001,3
Menn23 8001,322 9001,3
Kvinner23 9002,123 1001,3

I tillegg til virksomheter knyttet til overnatting og restaurantdrift omfatter næringshovedområdet
kantine- og cateringdrift. Hotell- og restaurantnæringa domineres av ansatte i salgs- og serviceyrker som kokker, servitører, hovmestere og barkeepere.

2,3 prosent mer i overnattingsvirksomheter

Heltidsansatte i hoteller og andre overnattingsvirksomheter hadde i oktober 2013 en gjennomsnittlig månedslønn eksklusive overtidsgodtgjørelse på 31 000 kroner. Dette var 700 kroner, eller 2,3 posent, mer enn på samme tidspunkt året før.

Hovmestere, servitører og barkeepere hadde en tilsvarende månedslønn på 27 400 kroner. Det gir en vekst på 1 000 kroner, eller 3,8 prosent, fra samme tidspunkt året før. Til sammenligning hadde kokker en gjennomsnittlig månedslønn på 27 700 kroner, en økning på 0,7 prosent i perioden. Yrker uten krav til utdanning hadde en gjennomsnittlig månedslønn på 25 900 kroner. Dette er 300 kroner, eller 1,2 prosent, mer enn i oktober 2012.

2,5 prosent mer i restaurantbransjen

Heltidsansatte i restauranter og barer hadde en gjennomsnittlig månedslønn eksklusive overtidsgodtgjørelse på 29 200 kroner. Dette er 700 kroner, eller 2,5 prosent, mer enn på samme tidspunkt i 2012.

Kokker i restaurantbransjen hadde en gjennomsnittlig månedslønn eksklusive overtidsgodtgjørelse på 27 500 kroner, en vekst på 1 200 kroner, eller 4,6 prosent, fra året før. Yrkesgruppen hovmestere, servitører og barkeepere i restaurantbransjen hadde en månedslønn på 25 700 kroner, i snitt samme månedslønn som i oktober 2012.

2,5 prosent mer i kantine- og cateringvirksomhet

I kantine- og cateringdrift, som også omfatter virksomheter tilknyttet oljesektoren, hadde heltidsansatte en gjennomsnittlig månedslønn eksklusive overtidsgodtgjørelse på 36 400 kroner. Dette er 900 kroner, eller 2,5 prosent, mer enn på samme tidspunkt året før.

Kokker i kantine- og cateringvirksomhet hadde en gjennomsnittlig månedslønn eksklusive overtidsgodtgjørelse på 38 300 kroner. Dette er en økning på 3,8 prosent, eller 1 400 kroner, fra oktober 2012.

Antall ansatte i statistikkgrunnlagetÅpne og lesLukk

Statistikken bygger på et utvalg av virksomheter i næringshovedområdet hotell- og restaurantnæringen med til sammen 18 101 heltidsansatte og 26 675 deltidsansatte. Ifølge Virksomhets- og foretaksregisteret utgjorde vektgrunnlaget til lønnsstatistikken for hotell og restaurant 89 600 ansatte per oktober 2013.