6914_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6914
Mange nye byggeprosjekter
statistikk
2000-10-25T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)2. kvartal 2000

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Mange nye byggeprosjekter

Entreprenørenes tilgang på nye bolig- og yrkesbygg økte med henholdsvis 59 og 30 prosent i 2. kvartal 2000 sammenlignet med 2. kvartal i fjor. Verdiene av bedriftenes beholdning av bygge- og rehabiliteringsprosjekter er nå 25 prosent høyere enn på samme tid i fjor, målt i løpende kroner.

Økningen i nye byggeprosjekter var størst i Oslo, Akershus og Østfold. I dette distriktet steg byggenæringens ordrereserve med 21 prosent i løpet av 2. kvartal 2000. Også i Nord-Norge økte reserven kraftig i 2. kvartal. I de øvrige distriktene var det mindre endringer. Bare i Hedmark, Oppland og Agderfylkene ble det registrert en nedgang i ordrebeholdningen i 2. kvartal i år.

Stabil rehabiliteringsvirksomhet

Mens tilgangen på nye byggeprosjekter har økt kraftig det siste året, har tilgangen på nye rehabiliteringsprosjekter vært mer stabil. Bedriftenes beholdning av rehabiliteringsarbeider lå ved utgangen av 2. kvartal 2000 omtrent på samme nivå som ved utgangen av 2. kvartal i fjor.

Flere nye anleggsprosjekter

Tilgangen på nye anleggsprosjekter tok seg opp i 2. kvartal i år etter å ha ligget på et lavt nivå i de tre foregående kvartalene. Verdien på entreprenørenes reserve av anleggsarbeider steg med 13 prosent gjennom 2. kvartal 2000. Men ordrereserven er fortsatt lav og ligger ved utgangen av 2. kvartal 25 prosent under nivået på samme tid i fjor.

Tabeller: