20102_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/stbygganl/arkiv
20102
1 342 flere foretak i bygg og anlegg
statistikk
2002-11-08T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
stbygganl, Bygge- og anleggsvirksomhet, strukturstatistikk, byggevirksomhet, foretak, bedrifter, sysselsatte, omsetning, bruttoinvesteringer, lønnskostnader, næringer (for eksempel riving, VVS-arbeid, veibygging), foretaksstørrelse, nystartede foretak, opphørte foretak, oppføring av bygninger, anleggsvirksomhet, spesialisert bygge- og anleggsvirksomhetBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Bygge- og anleggsvirksomhet, strukturstatistikk2001, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

1 342 flere foretak i bygg og anlegg

Det var 34 886 foretak med bygge- og anleggsvirksomhet som hovednæring i 2001. Dette er 1 342 flere enn året før, en økning på 4 prosent. Foretakenes omsetning steg med 7 prosent i samme periode.

Veksten i antall foretak fordeler seg jevnt over alle næringshovedgruppene innenfor bygg og anlegg unntatt hovedgruppen utleie av bygge- og anleggsmaskiner med personell. Her var antallet foretak på samme nivå som i 2000.

Foretakene i bygge- og anleggsvirksomheten hadde en omsetning på 144 milliarder kroner i 2001. Dette er 9,8 milliarder kroner mer enn i 2000, en vekst på 7 prosent. Til sammen sysselsatte disse foretakene 138 606 personer. Dette er 3 742 flere enn året før, og det gir en vekst i sysselsettingen på 3 prosent.

Næringshovedgrupper

Omsetningen i næringshovedgruppen annen bygge- og anleggsvirksomhet steg med 12 prosent, eller 8,7 milliarder kroner fra 2000 til 2001. I denne hovedgruppen finner vi foretakene som i hovedsak driver med oppføring av bygninger og anleggsvirksomhet. Antall sysselsatte økte med 6 prosent i disse foretakene.

Størst prosentvis vekst i antall sysselsatte er det innenfor næringshovedgruppen grunnarbeid, med 14 prosent flere sysselsatte i 2001 enn året før. I denne næringen steg omsetningen med 17 prosent.

Nedgangen i antall sysselsatte og omsetning i næringshovedgruppen bygginstallasjon skyldes næringsendring av noen store foretak som tidligere lå under bygginstallasjon.

Foreløpige tall

Strukturstatistikk, foreløpige tall, publiseres bare på foretaksnivå. Det publiseres bare tall for antall foretak, sysselsatte og omsetning på tresiffer næringsnivå. Tallene for foretak vil som regel vise andre verdier enn tallene for bedrifter. Årsaken er at foretak som er registrert med hovedaktivitet i en næring kan ha bedrifter med virksomhet i andre næringer. Datagrunnlaget er ikke like grundig revidert som det vil være ved publisering av endelige tall i juni 2003.

Tabeller: