Auke i kjøtproduksjonen
Publisert:
I løpet av det første halvåret i 2017 blei det til saman produsert over 164 000 tonn kjøt. Det er 2,5 prosent meir enn i den tilsvarande perioden i fjor.
- Tallene er hentet fra
- Kjøtproduksjon
- Artikkelen er en del av serien
- Kjøtproduksjon (arkiv)
Slaktestatistikk frå SSB viser at vel 40 prosent av den totale kjøtproduksjonen i første halvår 2017 var svinekjøt, medan 32 prosent var fjørfekjøt og 24 prosent storfekjøt.
Figur 1. Dei ulike kjøtslaga sin del av total kjøtproduksjon. 1. halvår 2017. Prosent
Storfe24.1% | Sau 2.3% | Svin41.1% | Fjørfe 32.4% | Anna kjøt 0.1% | |
Prosent | 24.1 | 2.3 | 41.1 | 32.4 | 0.1 |
Rogaland aleine stod for 25 prosent av den totale kjøtproduksjonen i dei seks første månaden i år, medan produksjonen i Nord-Trøndelag og Hedmark utgjorde 14 og 13 prosent av totalen.
Frå første halvår 2016 til første halvår 2017 auka produksjonen av fjørfekjøt med 5 400 tonn, medan det for svinekjøt var ein nedgang i produksjonen på 1 900 tonn. Produksjonen av storfe- og sauekjøt auka i den same perioden med respektive 300 og 200 tonn.
Figur 2. Endring i slaktemengda av ulike kjøtslag, 1. halvår 2016- 1. halvår 2017
Storfe | Sau | Svin | Fjørfe | Anna kjøt | I alt | |
1. halvår 2016- 1. halvår 2017 | 0.88 | 5.81 | -2.72 | 11.24 | -11.79 | 2.54 |
Kontakt
-
Berit Bjørlo
-
SSBs informasjonstjeneste