Innhald
Om statistikken
Omgrep
-
Namn og emne
-
Namn: Kjøtproduksjon
Emne: Jord, skog, jakt og fiskeri
-
Neste publisering
-
-
Ansvarleg seksjon
-
Seksjon for eiendoms-, areal- og primærnæringsstatistikk
-
Definisjon av dei viktigaste omgrepa og variablane
-
I tabellane blir ofte omgrepet fjørfe nytta. Det er summen av dyreslaga høns, kylling, kalkun og andre fjørfe.
-
Standard klassifikasjonar
-
Fylke, der tal blir gitt samla for Oslo og Akershus fordi det er få jordbruksbedrifter i Oslo.
Administrative opplysingar
-
Regionalt nivå
-
Fylke.
-
Kor ofte og aktualitet
-
Halvår. Årleg.
-
Internasjonal rapportering
-
Ikkje relevant
-
Lagring og bruk av grunnmaterialet
-
Mikrodata blir lagra i SSB.
Bakgrunn
-
Føremål og historie
-
Statistikken byggjer på rapportering frå slakteri og kontrollstasjonar. Alle slakt som slakteri og kontrollstasjonar tar hand om skal registrerast i Leveranseregisteret for slakt. Leveranseregisteret for slakt blir administrert av Landbruksdirektoratet.
-
Brukarar og bruksområde
-
Statistikken blir nytta av offentlege etatar og ulike næringsorganisasjonar.
-
Likebehandling av brukere
-
Ikkje relevant
-
Samanheng med annan statistikk
-
Ikkje relevant
-
Lovheimel
-
Ikkje relevant
-
EØS-referanse
-
Ikkje relevant
Produksjon
-
Omfang
-
Populasjonen omfattar alle leveransar av slakt til godkjende slakteri og kontrollstasjonar. Statistikken omfattar ikkje heimeslakt.
-
Datakjelder og utval
-
Landbruksdirektoratet sitt register over alle leverte slakt er grunnlaget for utarbeiding av statistikken.
Ikkje relevant.
-
Datainnsamling, editering og beregninger
-
Elektronisk datainnsamling, frå Leveranseregisteret for slakt.
Statistikken blir kontrollert på aggregert nivå (lands- og fylkestal) i høve til tidlegare års registreringar.
Leveranseregisteret for slakt inneheld alle leverte slakt i løpet av året. SSB mottar aggregerte datafiler, der ein record inneheld opplysningar om alle slakt av det einskilde kjøtslag hos kvar produsent kvar månad.
-
Sesongjustering
-
Ikkje relevant
-
Konfidensialitet
-
Tal blir ikkje offentleggjort dersom dei kan medføre fare for at einskilde jordbruksbedrifter blir identifisert.
-
Samanlikningar over tid og stad
-
Statistikken går attende til 1952. Ved overgang til registerutnytting i 1995, har publisering av data etter produsentane sin lokalisering i kommune og fylke vore mogleg.
Nøyaktigheit og pålitelegheit
-
Feilkjelder og uvisse
-
Ein mogleg feilkjelde kan vere feilføringar og manglande opplysningar ved innlegging av data i registeret. Ein reknar imidlertid med at opplysningane i registeret er av god kvalitet.
-
Revisjon
-
Ikkje relevant