22081_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/hytteform/maaned
22081
Nesten bare tyske gjester i august
statistikk
1999-10-05T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
hytteform, Hytteformidling, overnattinger, hytter, gjestenes nasjonalitetReiseliv, Transport og reiseliv
false

Hytteformidlingaugust 1999

Statistikken omfatter norske og utenlandske gjesters overnatting på private hytter/hus i løpet av året og bidrar dermed til en mer fullstendig norsk overnattingsstatistikk.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Nesten bare tyske gjester i august

I august i år formidlet norske og utenlandske hytteformidlere over 178 000 overnattinger i private hytter i Norge. Nesten alle overnattinger kom fra det tyske markedet.

Om lag 88 prosent av overnattingene i august kom fra det tyske markedet. Ytterligere 8 prosent kom fra de andre utenlandsmarkedene. Det betyr at 96 prosent av totaltrafikken gjennom hytteformidler var fra utenlandsmarkedet. Trafikken fra det norske markedet var dermed beskjeden.

Over 1 million overnattinger så langt i år

Så langt i år har norske hytter "huset" 1,080 millioner overnattinger. Markedene Tyskland og Danmark har stått for henholdsvis 52 og 23 prosent av totaltrafikken. Norge har kun vært det tredje største enkeltmarked så langt i år med 14 prosent av totaltrafikken. De andre markedene spesifisert i statistikken har kun marginale andeler.

Sørlands- og vestlandsfylkene dominerte

Nesten to av tre hytteovernattinger har vært i Agder, Rogaland og Hordaland i august i år. Hedmark, Buskerud og Agder-fylkene har derimot dominert trafikken så langt i år med nesten 62 prosent.

Tabeller: