22079_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/hytteform/maaned
22079
Tyske gjester dominerer
statistikk
1999-11-08T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
hytteform, Hytteformidling, overnattinger, hytter, gjestenes nasjonalitetReiseliv, Transport og reiseliv
false

Hytteformidlingseptember 1999

Statistikken omfatter norske og utenlandske gjesters overnatting på private hytter/hus i løpet av året og bidrar dermed til en mer fullstendig norsk overnattingsstatistikk.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Tyske gjester dominerer

I september i år ble det formidlet om lag 67 000 overnattinger i private hytter i Norge. Det tyske markedet dominerte, som det har gjort de siste månedene.

Noe i underkant av 80 prosent av overnattingene i september kom fra det tyske markedet. Ytterligere 11 prosent kom fra de andre utenlandsmarkedene spesifisert i statistikken, slik at 91 prosent av totaltrafikken ved private norske hytter formidlet gjennom hytteformidlere, var fra utenlandsmarkedet. Som for tidligere måneder i år, var trafikken fra det norske markedet beskjeden.

Nesten tre av fire hytteovernattinger var i Agder, Rogaland og Hordaland i september.

Over 1,1 millioner overnattinger så langt i år

Til og med september i år, har norske og utenlandske hytteformidlere formidlet 1,15 millioner overnattinger til private norske hytter. Markedene Tyskland og Danmark har stått for henholdsvis 53 og 22 prosent av totaltrafikken. Norge har kun vært det tredje største enkeltmarked så langt i 1999 med 13 prosent. Som for tidligere perioder, har de andre markedene spesifisert i statistikken kun marginale andeler.

Hittil i år har Agderfylkene, Rogaland og Hordaland hatt nesten halvparten av overnattingene, om lag den samme andelen som østlandsfylkene Hedmark, Oppland, Buskerud og Telemark har hatt. De øvrige fylker har dermed hatt kun beskjeden trafikk så langt i år.

Tabeller: