22051_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/hytteform/maaned
22051
Formidlet flere hyttenetter til nordmenn
statistikk
2002-03-27T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
hytteform, Hytteformidling, overnattinger, hytter, gjestenes nasjonalitetReiseliv, Transport og reiseliv
false

Hytteformidlingfebruar 2002

Statistikken omfatter norske og utenlandske gjesters overnatting på private hytter/hus i løpet av året og bidrar dermed til en mer fullstendig norsk overnattingsstatistikk.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Formidlet flere hyttenetter til nordmenn

Norske og utenlandske hytteformidlere formidlet 144 000 overnattinger til private hytter i februar i år. Dette er en økning på over 5 prosent sammenlignet med februar i fjor. Antall utenlandske overnattinger gikk ned med 4 prosent, mens trafikken fra innenlandsmarkedet økte med 40 prosent.

Danmark, som er det største vintermarkedet på norske hytter, gikk ned med 7 prosent sammenlignet med februar i fjor. Sverige, som er det nest største utenlandsmarkedet i februar, økte derimot med 3 prosent.

Økning for utlendingene i januar

Januartrafikken økte med 8 prosent sammenlignet med januar i fjor. Antall overnattinger fra innenlandsmarkedet økte med 3 prosent, mens trafikken fra utlandet økt med litt over 8 prosent.

Trafikken fra Danmark gikk ned med 2 prosent i januar sammenlignet med januar i fjor.

Hittil i år

... er det formidlet 247 000 overnattinger, fordelt på 59 000 fra innenlandsmarkedet og 188 000 overnattinger fra utlandet. Det vil si at om lag 3 av 4 overnattinger var utenlandske. Antall norske overnattinger økte med 26 prosent, mens utenlandske økte med litt over 1 prosent sammenlignet med de to første månedene i fjor. Trafikken fra Danmark gikk noe ned, noe som delvis ble kompensert ved økning fra det svenske markedet.

Tabeller: