22035_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/hytteform/maaned
22035
Færre hytteovernattinger i mars
statistikk
2003-05-19T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
hytteform, Hytteformidling, overnattinger, hytter, gjestenes nasjonalitetReiseliv, Transport og reiseliv
false

Hytteformidlingmars 2003

Statistikken omfatter norske og utenlandske gjesters overnatting på private hytter/hus i løpet av året og bidrar dermed til en mer fullstendig norsk overnattingsstatistikk.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Færre hytteovernattinger i mars

Norske og utenlandske hytteformidlere formidlet 147 000 overnattinger i mars. Dette er en nedgang på 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Antall norske overnattinger gikk ned med 30 prosent, mens antall utenlandske overnattinger gikk ned med 2 prosent. Ved sammenligning av overnattingstall for disse to månedane, er det viktig å være klar over at påsken i fjor var i mars, mens den i år var i april.

Økning for dansker

Det største vintermarkedet, Danmark, økte med 4 prosent sammenlignet med mars i fjor. Antall overnattinger fra det nest største utenlandsmarkedet, Sverige, var om lag uendret. Økning for Danmark ble mer enn oppveid med nedgang for tyske overnattinger på 14 prosent.

Nedgang hittil i år

Hittil i år har det vært 361 000 overnattinger, en nedgang på 13 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Det var nedgang i antall utenlandske overnattinger på 9 prosent, mens antall norske overnattinger gikk ned med 23 prosent. Antall danske overnattinger økte med 2 prosent. De to andre utenlandsmarkedene av betydning, Sverige og Tyskland, gikk begge ned.

Hytteformidlerne står for hver tolvte overnatting

Med 361 000 overnattinger så langt i 2003, står hytteovernattinger for 8 prosent av totale antall overnattinger ved kommersielle overnattingssteder. Tilsvarende tall for utenlandske og norske overnattinger, er på henholdsvis 21 og 3 prosent.

Tabeller: