15462_not-searchable
/utdanning/statistikker/utregnpriv/aar
15462
Uforandret statsstøtte til privatskolene
statistikk
2008-12-19T10:00:00.000Z
Utdanning;Utdanning
no
utregnpriv, Regnskap fra private skoler (opphørt), private skoler, driftsregnskap, grunnskoler, videregående skoler, høgskolerHøyere utdanning, Grunnskoler, Videregående utdanning, Utdanning
false

Regnskap fra private skoler (opphørt)2007

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Uforandret statsstøtte til privatskolene

I 2007 utgjorde det statlige driftstilskuddet 69 prosent av de totale driftsinntektene for privatskoler med rett til statsstøtte. Dette var samme andel som året før.

Totale driftsinntekter og driftskostnader for private skoler med rett til statstilskudd. 2007. Millioner kroner

I 2007 utgjorde salgsinntektene 19 prosent av de totale driftsinntektene, det samme som i 2006. Salgsinntektene består hovedsakelig av skolepenger fra elevene. Tilskuddet fra kommunen utgjorde 3 prosent av de totale driftsinntektene, en nedgang på 1 prosentpoeng sammenlignet med 2006.

Privatskoler uten rett til statsstøtte

Private skoler og høgskoler som ikke har rett til statsstøtte i følge privatskoleloven eller lov om universiteter og høgskoler, kan likevel motta statsstøtte med hjemmel i andre lover. For disse skolene var salgsinntektene den viktigste inntektskilden og utgjorde 44 prosent av de totale driftsinntektene. Statsstøtte var den nest største inntektskilden. Den utgjorde 41 prosent av de totale driftsinntektene.

Balanse mellom inntekter og kostnader

Lønnskostnadene til private skoler med rett til statstilskudd utgjorde hele 53 prosent av de totale driftskostnadene i 2007. Til sammenligning utgjorde lønnskostnadene 49 prosent av de totale driftskostnadene for private skoler og høgskoler uten rett til statstilskudd. Til sammen var lønnskostnadene for alle private utdanningsinstitusjoner som har svart på undersøkelsen på nærmere 1,8 milliarder kroner; 1,1 milliard for de med rett til statstøtte og 700 millioner for de uten rett til statsstøtte. De totale driftskostnadene for de innrapporterte skolene var på litt over 3,4 milliarder kroner, omtrent like store som skolenes samlede inntekter.

Om skolene i undersøkelsen

Alle private grunn- og videregående skoler, høgskoler og universiteter har fått tilsendt undersøkelsen "Regnskapsundersøkelse for private utdanningsinstitusjoner 2007". For 2007 var det totalt 278 skoler som svarte. Av disse er det 188 skoler med rett til statstilskudd og 90 skoler uten rett til statstilskudd etter privatskoleloven eller lov om universiteter og høgskoler.

Tabeller: