Innhald
Publisert:
Du er inne i ei arkivert publisering.
Gode hagebruksavlingar i 2014
Total produksjon av grønsaker på friland og i veksthus i 2014 er berekna til om lag 190 000 tonn. Det er 10 prosent meir enn året før. I den same perioden auka òg avlingane av frukt og bær.
2014 | Prosent endring fra | ||
---|---|---|---|
2013 - 2014 | 2009 - 2014 | ||
Frukt | 15 767 | 29,6 | -8,2 |
Hagebær | 11 506 | 28,0 | -14,8 |
Grønsaker | 189 411 | 9,6 | 1,5 |
Frå 2013 til 2014 steig produksjonen av grønsaker på friland med 15 300 tonn til 158 400 tonn, medan produksjonen av grønsaker i veksthus auka med 1 300 tonn til 31 000 tonn. Gulrot utgjorde drygt ein tredjedel av totalavlinga på friland, medan kepalauk utgjorde 14 prosent. Agurk og tomat var dei dominerande produksjonane i veksthus og utgjorde respektive 51 og 44 prosent av totalavlinga i veksthus.
Mindre plommeavlingar
Totalavlinga av frukt var 15 800 tonn i 2014, mot 12 200 tonn året før. Produksjonen av eple var 13 200 tonn i 2014, som utgjer ein auke på 3 400 tonn frå 2013. Produksjonen av pære auka med knapt 200 tonn til 340 tonn frå 2013 til 2014, medan produksjonen av plomme gjekk ned med vel 100 tonn til 1 400 tonn.
Tri firedelar av bæravlinga er jordær
Bærproduksjonen på friland auka med 2 500 tonn til 11 500 tonn frå 2013 til 2014. Jordbæravlinga utgjorde 73 prosent av den totale bæravlinga i 2014, medan bringebær sto for 22 prosent.
Tilleggsinformasjon
Hagebruksundersøkelsen gir en oversikt over areal, avlingsnivå per arealenhet og totalavling for viktige hagebruksvekster.
Kontakt
-
Berit Bjørlo
E-post: berit.bjorlo@ssb.no
tlf.: 40 81 13 76
-
Cathrine Gran Øverby
E-post: cathrine.overby@ssb.no
tlf.: 40 85 46 03