Innhald
Publisert:
Du er inne i ei arkivert publisering.
Gode bæravlingar i 2015
Total produksjon av bær på friland er berekna til om lag 14 900 tonn i 2015. Det er 3 400 tonn meir enn året før. I den same perioden gjekk derimot produksjonen av frukt ned med 3 100 tonn til 12 900 tonn.
2015 | Prosent endring frå | ||
---|---|---|---|
Tonn | 2014 - 2015 | 2011 - 2015 | |
Frukt | 12 865 | -19,2 | 23,1 |
Hagebær | 14 923 | 29,3 | 46,4 |
Grønsaker | 185 573 | -2,0 | 14,6 |
Den auka bærproduksjonen på friland heng i hovudsak saman med gode jordbæravlingar i 2015. Den totale produksjonen av jordbær var 11 200 tonn dette året, som er ein auke på 2 900 tonn frå 2014. Jordbær utgjorde tre fjerdedelar av den totale bæravlinga i 2015, medan bringebær sto for ein knapp femtedel.
Pæreproduksjonen halvert
Totalavlinga av frukt var 12 900 tonn i 2015, mot 15 900 tonn året før. Produksjonen av eple var 10 800 tonn i 2015, ein nedgang på 2 500 tonn frå 2014. Pæreproduksjonen utgjorde det same året berre 160 tonn og er dermed blitt meir enn halvert frå 2014. Plommeavlingane gjekk ned med 100 tonn til 1 300 tonn.
Reduserte grønsaksavlingar både i veksthus og på friland
Produksjonen av grønsaker på friland enda på om lag 157 500 tonn i 2015. Dette tilsvarar ein nedgang på 900 tonn frå året før. Gulrot utgjorde om lag ein tredjedel av totalavlinga på friland, medan kepalauk utgjorde 16 prosent. Produksjonen av grønsaker i veksthus minka med 2 900 tonn til 28 100 tonn i 2015. Agurk og tomat var dei dominerande grønsakene i veksthusa og utgjorde respektive 54 og 41 prosent av totalavlinga der.
Tilleggsinformasjon
Hagebruksundersøkelsen gir en oversikt over areal, avlingsnivå per arealenhet og totalavling for viktige hagebruksvekster.
Kontakt
-
Berit Bjørlo
E-post: berit.bjorlo@ssb.no
tlf.: 40 81 13 76
-
Cathrine Gran Øverby
E-post: cathrine.overby@ssb.no
tlf.: 40 85 46 03