Innhald
Publisert:
Du er inne i ei arkivert publisering.
Auke i kjøtproduksjonen
Det blei kontrollert 318 000 tonn kjøt i 2008, ein auke på 21 000 tonn, eller 7 prosent, i høve til året før. Det var produksjon av fjørfekjøt som auka mest.
Av i alt 318 000 tonn slakt, utgjorde svinekjøt den største delen, med 39 prosent av produksjonen i 2008. Storfekjøt og svinekjøt stod for høvesvis 27 og 26 prosent av produksjonen i 2008.
Slakt av fjørfe auka mest
I 2008 blei det kontrollert 84 000 tonn fjørfekjøt, ein auke på knapt 14 000 tonn eller 20 prosent frå året før. Sidan 2003 har produksjon av fjørfekjøt auka med over 70 prosent, og er snart like stor som produksjonen av storfekjøt.
Rogaland størst
I 2008 blei det kontrollert mest kjøt i Rogaland, med 21 prosent, medan Nord-Trøndelag kom på andreplass, med 14 prosent. Minst kjøt blei kontrollert i Aust-Agder og Finnmark.
Tabeller:
- Tabell 1 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. Tonn
- Tabell 2 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. Tal dyr
- Tabell 3 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat av ulike dyreslag. Tal dyr
- Tabell 4 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat av ulike dyreslag. Tonn
- Tabell 5 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. Gjennomsnittsvekt. Kg
Kontakt
-
Berit Bjørlo
E-post: berit.bjorlo@ssb.no
tlf.: 40 81 13 76
-
Magnus Theodor Engh
E-post: magnus.theodor.engh@ssb.no
tlf.: 40 81 13 40