268772_not-searchable
/jord-skog-jakt-og-fiskeri/statistikker/slakt/halvaar
268772
Auka kjøtproduksjon
statistikk
2016-10-25T08:00:00.000Z
Jord, skog, jakt og fiskeri;Energi og industri
no
slakt, Kjøtproduksjon, kjøtkontroll, kontrollerte slaktIndustri og bergverksdrift, Jordbruk, Energi og industri, Jord, skog, jakt og fiskeri
false
I 1. halvår 2016 ble det kontrollert 159 900 tonn kjøtt som er 4 prosent mer enn i 1. halvår 2015. Kraftigst var økningen for svinekjøtt.

Kjøtproduksjon1. halvår 2016, førebelse tal

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Auka kjøtproduksjon

Det blei kontrollert 159 900 tonn kjøt i 1. halvår 2016, som er knapt 4 prosent meir enn i den same perioden i fjor. Av det kontrollerte slaktet i 1. halvår i år utgjorde svinekjøt 69 300 tonn, fjørfekjøt 47 600 tonn, storfekjøt 39 200 tonn og sauekjøt 3 600 tonn.

Slakt godkjent til folkemat.
TonnProsent endring fra
1. halvår 20161. halvår 2015 - 1. halvår 20161. halvår 2011 - 1. halvår 2016
Svin69 3115,57,7
Fjørfe47 5922,914,6
Storfe39 1562,1-3,4
Sau3 6163,30,9

Sidan 1. halvår 2015 har det vore auke i slaktemengda for alle dei fire kjøtslaga, og størst prosentvis auke har det vore for svin med knapt 6 prosent. For slakt av sau og fjørfe var auken på om lag 3 prosent, medan slakt av storfe auka med 2 prosent frå 2015 til 2016.