Innvandring og innvandrere
Statistikk fra SSB
Statistikk fra andre enn SSB
Analyser, artikler og publikasjoner
Innvandring og inntektsulikhet i Norge 1993-2022
Denne rapporten undersøker sammenhengen mellom innvandring og inntektsulikhet i Norge i perioden1993–2022.
Flyktninger i og utenfor arbeidsmarkedet 2023
Andelen sysselsatte flyktninger i alderen 15–66 år har vært synkende de siste årene. I 2023 var den om lag 50 prosent, som var over 5 prosentpoeng lavere enn i 2021.
Mange innvandrere har sårbar økonomi
4 av 10 innvandrere klarer ikke å betale en større uforutsett utgift. Mange er også mindre fornøyd med egen økonomi sammenliknet med øvrig befolkning. De med kort botid og flyktninger er dårligst stilt.
Jobbsjansen: Tre av fire i arbeid eller utdanning ett år etter programslutt
77 prosent av kvinnene som avsluttet Jobbsjansen i 2021 var i arbeid eller utdanning etter ett år. Blant de som avsluttet programmet i 2020 var andelen 73 prosent etter ett år.
Mange ukrainske flyktninger i salgs- og serviceyrker
Om lag 55 prosent av alle ukrainere som hadde gjennomført introduksjonsprogrammet innen utgangen av juni 2024 var i jobb i september 2024. Av disse jobber om lag 4 av 10 i salg- og serviceyrker.
Monitor for norskfødte med innvandrerforeldre
Statistisk sentralbyrå etablerte i 2019 en monitor for å kunne følge gruppen norskfødte med innvandrerforeldre. Denne rapporten er en videreføring av monitoren, og gir en analyse av denne gruppen med temaene demografi, utdanning, deltakelse i arbeidsmarkedet og husholdningenes inntekter.
Innvandrere og norskfødte ved kommunestyrevalget 2023
I denne rapporten gir vi en oversikt over innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre sin valgdeltakelse og representasjon ved kommunestyrevalget i 2023.
Innvandring og innvandrere i Norden 2016-2022
Rapporten gir en deskriptiv analyse av innvandringen til Danmark, Finland, Norge og Sverige og situasjon for innvandrere og etterkommere som er bosatt der. Videre ser den på hvordan innvandrere og etterkommere integreres i samfunnet, med fokus på deres deltakelse i utdanning og arbeidsliv.
Høyest familieinnvandring siden midten av 2010-tallet
Familieinnvandringen til Norge har økt i de siste årene, og er nå større enn rett før pandemien. Av familieinnvandrerne fra land utenfor EU/EFTA-området har det kommet flest fra India, Pakistan og Syria. Relativt få ukrainske familieinnvandrere har ankommet landet de siste to årene.
Familieinnvandring og ekteskapsmønster 1990-2022
Denne rapporten tar for seg hovedtrekkene ved familieinnvandringen til Norge i perioden 1990-2022 og er en del av monitoren for familieinnvandring og ekteskapsmønster.