21981_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/sthotell/arkiv
21981
Uendret for hotell- og restaurantvirksomheten
statistikk
2005-10-31T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
sthotell, Overnattings- og serveringsvirksomhet, strukturstatistikk, hoteller, restauranter, kaféer, catering, kantiner, vandrerhjem, campingplasser, barer, omsetning, sysselsatte, driftsregnskap, investeringer, lønnskostnader, foretak, bedrifterReiseliv, Transport og reiseliv
false

Overnattings- og serveringsvirksomhet, strukturstatistikk2004, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Uendret for hotell- og restaurantvirksomheten

Foretakene i hotell- og restaurantnæringen omsatte for litt over 41 milliarder kroner i 2004, ifølge foreløpige tall.

De foreløpige tallene viser at det har vært en økning i omsetningen på 1,2 prosent i forhold til endelige tall for 2003.

Omsetning for restauranter. Endelige tall for 2001-2003. Foreløpige tall for 2004. Millioner kroner

Næringshovedgrupper, etter omsetning. Foreløpige tall. 2004. Milliarder kroner

Restaurantene størst

Foretakene innenfor restaurantvirksomheten omsatte i 2004 for 19,5 milliarder kroner, som er nesten det samme som i 2003. Restaurantvirksomheten sto for 47 prosent av omsetningen innenfor hotell- og restaurantnæringen, og hadde 56 prosent av de sysselsatte. Hotellvirksomhetene hadde en økning i omsetning på 2,9 prosent i forhold til 2003, og omsatte for 14,9 milliarder i 2004. Dette utgjorde 36 prosent av omsetningen i hotell- og restaurantnæringen.

Foreløpige tall

De foreløpige tallene for antall foretak, omsetning og sysselsetting innenfor hotell- og restaurantnæringen blir frigitt før datagrunnlaget er ferdig revidert, og vil derfor kunne avvike noe fra endelige tall som frigis senere. Mens endelige tall frigis på både bedrifts- og foretaksnivå, blir foreløpige tall kun frigitt på foretaksnivå.

Sysselsettingstallene viser gjennomsnittlig antall sysselsatte i løpet av året. Personer med mer enn ett arbeidsforhold blir telt med som sysselsatt i flere foretak. Metoden for innhenting av sysselsetting er endret. F.o.m. 2004 innhentes sysselsetting direkte fra Arbeidsgiver-/ arbeidstakerregisteret (A/A-registeret), tidligere ble sysselsetting innhentet gjennom en kombinasjon av skjema og A/A-registeret. Omleggingen gjør det vanskelig å sammenligne sysselsetting mellom årene 2003 og 2004. Ved publisering av endelige tall for 2004 vil vi komme tilbake med en fyldig beskrivelse av overgang til ny metode for å beregne sysselsettingen. Mer om dette og andre begreper som brukes i strukturstatistikken finner du i ”Om statistikken”.

Tabeller: