2314_not-searchable
/arbeid-og-lonn/statistikker/regsys/arkiv
2314
Flere sysselsatte i alle fylkene
statistikk
2007-06-13T10:00:00.000Z
Arbeid og lønn;Svalbard
no
regsys, Sysselsetting, registerbasert, arbeidsmarked, sysselsatte, arbeidstid, yrker (for eksempel sykepleiere, kokker, bilmekanikere), utdanningsnivå, pendling, næringer (for eksempel industri, offentlig administrasjon, overnattingsvirksomhet), offentlig sektor, privat sektorArbeid og lønn, Sysselsetting, Arbeid og lønn, Svalbard
false

Sysselsetting, registerbasert2006, 4. kvartal

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Flere sysselsatte i alle fylkene

Rogaland hadde størst økning i tallet på sysselsatte og fikk 6,1 prosent flere fra 4. kvartal 2005 til 4. kvartal 2006. Sogn og Fjordane hadde med 1,1 prosent den laveste veksten. For landet sett under ett har det vært en økning på 3,5 prosent, eller 81 000 sysselsatte.

Etter Rogaland var økningen størst i Hordaland og Sør-Trøndelag, med henholdsvis 4,6 og 4,0 prosent. I tillegg hadde Akershus og Vest-Agder en vekst som lå over gjennomsnittet for hele landet. Dette viser nye tall fra den registerbaserte sysselsettingsstatistikken.

Prosentvis endring i antall sysselsatte 15-74 år, fra 4. kvartal 2005 til 4. kvartal 2006. Primærnæringene, sekundærnæringene og tertiærnæringer, etter arbeidsstedsfylke

For sekundærnæringene, det vil si olje- og gassutvinning, industri og bygge- og anleggsvirksomhet, var veksten størst i Rogaland, Hordaland, Vestfold og Nord-Trøndelag, med henholdsvis 10,2, 6,9, 5,4 og 5,4 prosent. Det var hovedsakelig industrien som hadde en stigning i disse fylkene, mens Rogaland også hadde økning i olje- og gassutvinning.

Telemark var eneste fylke med nedgang i disse næringene (0,2 prosent). Nedgangen kom innen treforedling og kjemisk industri.

Rogaland hadde også størst vekst i de tjenesteytende næringene med 5,1 prosent. Deretter fulgte Sør-Trøndelag og Hordaland med henholdsvis 4,2 og 4,0 prosent. Alle fylkene hadde en vekst i de tjenesteytende næringene, og denne var lavest i Sogn og Fjordane med 1,9 prosent.

Høyest gjennomsnittlig alder i Hedmark

Gjennomsnittlig alder for sysselsatte personer var i 4. kvartal 2006 41,0 år. For menn og kvinner var gjennomsnittlig alder henholdsvis 41,3 og 40,7 år. Sysselsatte med bosted i Hedmark hadde med 42,4 år høyest gjennomsnittlig alder, mens Oslo som fylke hadde lavest gjennomsnittlig alder med 39,2 år. På kommunenivå var det større variasjon. Bjarkøy kommune i Troms hadde med 46,4 år høyest snittalder for de sysselsatte, mens Gjesdal og Hå i Rogaland hadde lavest, med henholdsvis 38,9 og 39,0 år.

Sysselsatte i prosent av befolkningen. Menn og kvinner 16-74 år, etter ettårige aldersgrupper. Per 4. kvartal 2000 og 2006

Flere sysselsatte over 57 år

Fra 2000 til 2006 har det vært en vekst i sysselsettingsprosenten blant kvinner i alle ettårige aldersgrupper fra 47 år og over, mens det for dem i alderen 19 til 29 år har vært en nedgang. Tilsvarende har det for menn vært en økning blant ettårige aldersgrupper 57 år og over, men en nedgang i de øvrige aldersgruppene med unntak av 32-38 år.

Andre publiseringer

I tillegg til hovedtallene som publiseres her, lages det også tabeller for spesielle grupper og sektorer. Tall for sysselsatte på korttidsopphold i Norge 13. juni, for sysselsatte innen helse- og sosialtjenester 19. juni og for innvandrere 20. juni. Tall for sysselsatte i Den norske kirke er nå tilgjengelig i Statistikkbanken .

Endret definisjon på sysselsetting

Fra 2006 ble nedre aldersgrense for å bli regnet som sysselsatt senket fra 16 til 15 år, i tråd med internasjonale anbefalinger. Samtidig ble aldersdefinisjonen endret fra alder ved utgangen av året til alder ved utgangen av referansetidspunktet. Dette ga 10 000 flere sysselsatte i 4. kvartal 2005, som det også er laget nye sammenlignbare tall for.

Den registerbaserte sysselsettingsstatistikken kommer ut årlig. Kommune- og fylkestall er tilgjengelig i Statistikkbanken. Den registerbaserte sysselsettingsstatistikken følger Arbeidskraftundersøkelsens definisjon av sysselsatte og gir antall personer som er registrert bosatt i Norge, ifølge Det sentrale folkeregisteret (kriteriet er at en forventes å oppholde seg minst seks måneder i Norge). For mer informasjon om den registerbaserte sysselsettingsstatistikken, se ”Om statistikken”.

Tabeller: