Innhald
Publisert:
Du er inne i ei arkivert publisering.
Meir lyst kjøt
Det blei kontrollert 330 000 tonn kjøt i 2009, det vil seie ein auke på 12 000 tonn, eller 4 prosent frå året før. Det var produksjon av lyst kjøt som sto for auken, medan det var nedgang i produksjonen av storfekjøt og sauekjøt.
Produksjonen av fjørfekjøt auka med 14 prosent, til nærare 96 000 tonn i 2009, medan produksjonen av svinekjøt auka med vel 1 prosent til drygt 124 000 tonn. Av i alt 330 000 tonn slakt utgjorde svinekjøt den største delen, med 38 prosent av produksjonen, medan fjørfekjøt og storfekjøt sto for høvesvis 29 og 26 prosent.
Slakt av fjørfe auka mest
Sidan 2005 har produksjonen av fjørfekjøt auka med over 39 000 tonn eller om lag 70 prosent. I same perioden auka produksjonen av svinekjøt med 11 500 tonn, medan storfekjøt og sauekjøt gjekk ned med høvesvis 2 400 og 2 000 tonn.
Tabeller:
- Tabell 1 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. Tonn
- Tabell 2 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. Tal dyr
- Tabell 3 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat av ulike dyreslag. Tal dyr
- Tabell 4 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat av ulike dyreslag. Tonn
- Tabell 5 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. Gjennomsnittsvekt. Kg
Kontakt
-
Berit Bjørlo
E-post: berit.bjorlo@ssb.no
tlf.: 40 81 13 76
-
Magnus Theodor Engh
E-post: magnus.theodor.engh@ssb.no
tlf.: 40 81 13 40