Arealbruk og arealressurser

Til toppen
De 3 stegene er Velg tabell, Velg variabler og Vis resultat. Du er nå på Vis resultat
Denne siden viser resultat av de tallene du valgte på variablene på forrige side i Statistikkbanken. På denne siden kan du laste ned tallene i et annet format, pivotere eller redigere dem. Du kan også lagre dem som en lagret spørring, som kan sendes til andre eller benyttes som lenke neste gang du vil se disse tallene med nye tidsperioder.

13900: Arealreserver til boligbebyggelse i kommuneplan (dekar), etter år, statistikkvariabel, arealklasse og arealformål

Tools

Anne Rørholt, Statistisk sentralbyrå
+47 900 86 746
31.01.2023 08:00
Areal:
dekar
Areal:
01.01.
Statistisk sentralbyrå
Ekstern PRODUKSJON
Visningsalternativer for resultat av tall.






Tilgjengelige format for nedlasting av data.








13900: Arealreserver til boligbebyggelse i kommuneplan (dekar), etter år, statistikkvariabel, arealklasse og arealformål

 Areal
Jordbruksareal
BoligbebyggelseBoligområde (pbl 1985)
202247 5605 756
 

Lagret spørring 10080806
Fast starttidspunkt og alle nyere tidsperioder
Arealreserver er områder i kommuneplanen som er avsatt til utbygging, men som ikke er utbygd. Arealer som er vernet, uegnet eller på annen måte uforenelig med bygging er trukket fra. Arealreserver til boligbebyggelse inkluderer her både områder avsatt til boligbebyggelse og områder avsatt til andre arealformål innen bebyggelse og anlegg, der boligbygging er en mulighet.

arealklasse

Arealklasse inneholder arealtyper slik de er angitt i egenskapen Artype i AR5, det vil si at arealet er inndelt etter arealdekke i klassene bebygd område, jordbruksareal, skog, åpen fastmark, myr og annet. Bebygd område inkluderer samferdsel, og kategorien Annet areal omfatter øvrige arealtyper som blokkmark, vann, bre og områder som ikke er kartlagt.

arealformål

Arealformål er et hovedelement i kommuneplanens arealdel som angir med rettslig bindende virkning hva arealet kan nyttes til. Arealformålene deles inn i hovedformål, som igjen kan deles i underformål. De ulike arealformålene angis ved bruk av farger og koder. Arealformålene fra 1985 har en 3-sifret kode, fra 2008 har de en 4-sifret kode.
Send (POST) følgende JSON-spørring til URL under eller kopier til API Konsoll.