Statistikkområde
Virksomheter, foretak og regnskap: Virksomheter og foretak
Alt innhold for delområdet virksomheter og foretak
Vis innholdstyper
- Statistikker (11)
- Publikasjoner og artikler (102)
Søkeresultat
-
De største foretakene bidrar mest til verdiskapning
Foretak i de to største sysselsettingsgruppene sto for over halvparten av verdiskapningen i Norge i 2019. Antall store foretak øker også mest i 2019, sammenlignet med tall fra 2017.
Artikkel -
Høgste talet på nye føretak sidan målingane starta
Det vart registrert 19 592 nye føretak i 4. kvartal i fjor. Det er 10 prosent fleire enn i 4. kvartal 2019, og vel 10 prosent fleire enn førre kvartal. Det har ikkje vore fleire nyetableringar i noko kvartal sidan målinga starta i 2008.
Artikkel -
Færre virksomheter med ansatte
For første gang siden 2009 har antall virksomheter med ansatte med sikkerhet gått ned. Men nedgangen er liten – knapt 1 prosent – til tross for koronapandemien. Innen varehandel har antallet gått ned selv om handelen har økt.
Artikkel -
Understanding Enterprise Growth
Rapporter 2020/53
Publikasjon -
Langt fleire nye føretak i roleg korona-periode
Det vart registrert 17 746 nye føretak i 3. kvartal i år. Det er heile 16 prosent fleire enn i 3. kvartal i fjor og 19 prosent fleire enn førre kvartal. Utsette etableringar i kvartalet før grunna økonomisk uvisse i starten på korona-krisa kan ver...
Artikkel -
Aksjeselskap er mest robuste
I 2013 ble det etablert 51 600 foretak. Av disse var 14 700, eller 28 prosent, fortsatt aktive i 2018. Aksjeselskapene var mest overlevelsesdyktige med en overlevelsesgrad på 46 prosent.
Artikkel -
Økt omsetning på Svalbard til tross for færre årsverk
Den totale omsetningen på Svalbard økte med 4,4 prosent i 2019. Antall årsverk totalt har gått ned med 2,6 prosent, og her er det bergverksdriften som har hatt størst nedgang med 32,3 prosent.
Artikkel -
Dyrere flybilletter i 2. kvartal 2020
Tjenesteprisindeksen for lufttransport med passasjerer steg kraftig i 2. kvartal 2020 som følge av store fall i både etterspørsel og tilbud. Totalindeksen steg med 33,6 prosent sammenlignet med 2. kvartal 2019.
Artikkel -
Liten nedgang i talet på nye føretak trass korona-krise
Det vart etablert 14 965 nye føretak i 2. kvartal i år. Det er 1 110 færre enn i 2. kvartal i fjor. Nedgangen i talet på nye føretak frå 1. til 2. kvartal var klårt større i år enn i fjor, men for aksjeselskapa var det vekst.
Artikkel -
Antall foretak og virksomheter lite påvirket av koronakrisen
Antall registrerte foretak og virksomheter er om lag 5 000 høyere i juli enn i samme måned i fjor. Nedgangen i juni er altså langt på vei reversert, og koronapandemien har dermed ikke ført til færre foretak og virksomheter hittil.
Artikkel -
Liten registrert nedgang i antall foretak og virksomheter
Det ble om lag 3 000 færre foretak og virksomheter i juni, men det er for tidlig å si om dette er starten på en trend. På grunn av etterslep i statistikkgrunnlaget vil eventuelle effekter av koronakrisen på økonomien bli tydelige i statistikken fø...
Artikkel -
Finn detaljerte tall om utvikling i næringer
I denne artikkelen får du en veiledning til statistikkene SSB har på utvikling og trender i norsk næringsliv. Finn ut hvordan du finner fram til akkurat de næringene du ønsker å se på, og hvordan du kan lage relevante sammenligninger i tabeller og...
Artikkel -
Ingen registrert nedgang i antall foretak og virksomheter
Antall foretak og virksomheter har holdt seg nokså stabilt så langt i år. På grunn av etterslep i statistikkgrunnlaget, vil eventuelle effekter av koronakrisen på økonomien vises i statistikken først utover sommeren.
Artikkel -
SSB publiserer månedlig statistikk over foretak og virksomheter
For å imøtekomme behovet for aktuell informasjon i forbindelse med koronakrisen og ringvirkningene på økonomien, vil SSB i tiden framover publisere månedlig statistikk over foretak og virksomheter. Oljeprisfallet som inntraff omtrent samtidig, vil...
Artikkel -
Ingen sentralisering av virksomheter siste tiår
Det har blitt 23 prosent flere virksomheter i Norge siden 2010. Det er ingen tegn til sentralisering, mens teknologisk utvikling og effektivisering kan ha påvirket næringsfordelingen.
Artikkel