Innhald
Publisert:
Du er inne i ei arkivert publisering.
Meir svine- og sauekjøt
Det vart kontrollert 262 000 tonn kjøt i 2001, 604 tonn meir enn året før. Det vart registrert nedgang i produksjonen av storfe- og fjørfekjøt, medan produksjonen av svine- og sauekjøt auka.
Av totalproduksjonen på 262 000 tonn i 2001 utgjorde svinekjøt 108 700 tonn, storfekjøt 85 800 tonn, fjørfekjøt 42 200 tonn og sauekjøt 24 300 tonn. Samanlikna med 2000 har det vore ein auke i slakt av hest, sau og svin. Produksjonen av svinekjøt har auka med 5 900 tonn eller knapt 6 prosent. For sau har auken i produksjonen vore på 1 000 tonn eller vel 4 prosent. Slaktemengda av storfe gjekk ned med 5 prosent i same perioden.
Etter å ha auka sterkt i to år, flata produksjonen av fjørfekjøt ut i 2001. Det vart produsert 700 tonn mindre fjørfekjøt i 2001 enn året før, ein nedgang på knappe 2 prosent.
Rogaland og Nord-Trøndelag var dei to fylka med høgast samla kjøtproduksjon, med respektive 19 og 12 prosent av totalproduksjonen. Lågast kjøtproduksjon hadde Finnmark og Aust-Agder.
Tabeller:
- Tabell 1 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. Tal dyr
- Tabell 2 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. Tonn
- Tabell 3 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat av ulike dyreslag. Tal dyr
- Tabell 4 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat av ulike dyreslag. Tonn
- Tabell 5 Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. Gjennomsnittsvekt. Kg
Kontakt
-
Berit Bjørlo
E-post: berit.bjorlo@ssb.no
tlf.: 40 81 13 76
-
Magnus Theodor Engh
E-post: magnus.theodor.engh@ssb.no
tlf.: 40 81 13 40