Hopp til innhold
Svare på undersøkelse?
Forskning
Vi bruker cookies
English
Meny
Arbeid, lønn og utdanning
Arbeid og lønn
Inntekt og forbruk
Utdanning
Befolkning og bolig
Befolkning
Bygg, bolig og eiendom
Innvandring og innvandrere
Helse og samfunn
Helse
Kultur og fritid
Sosiale forhold og kriminalitet
Svalbard
Valg
Miljø og transport
Natur og miljø
Transport og reiseliv
Næringsliv og teknologi
Energi og industri
Jord, skog, jakt og fiskeri
Teknologi og innovasjon
Varehandel og tjenesteyting
Bedrifter, foretak og regnskap
Økonomi
Bank og finansmarked
Nasjonalregnskap og konjunkturer
Offentlig sektor
Priser og prisindekser
Utenriksøkonomi
Svare på undersøkelse?
Forskning
Vi bruker cookies
English
Forbruk
Forsiden
/
Inntekt og forbruk
/
Forbruk
/
Forbruksundersøkelsen
Statistikkbanken
Hvordan bruke statistikkbanken
Se hovedtall for denne statistikken
Statistikkbankens forside
Forbruksundersøkelsen
Til toppen
De 3 stegene er Velg tabell, Velg variabler og Vis resultat. Du er nå på Velg variabler
Velg tabell
Velg variabler
Vis resultat
10249: Forbrukte mengder av mat- og drikkevarer per person per år, etter varegruppe (kg/liter) (avslutta serie) 1999 - 2012
Informasjon om tabellen
Om statistikken
Kontaktperson
Knut Linnerud, Statistisk sentralbyrå
+47 409 02 370
knl@ssb.no
Sist endret
26.03.2014 10:00
Måleenhet
Mengde per person:
kg/liter
Standardfeil:
kg/liter
Referansetid
Mengde per person:
31.12.
Standardfeil:
31.12.
Kilde
Statistisk sentralbyrå
Database
Ekstern PRODUKSJON
Nå har du kommet til skjermbildet for å velge hvilke variabler og verdier du vil ha frem i ditt resultat av tabellen. En variabel er en egenskap ved en statistisk enhet. Side er delt opp i flere bokser, en for hver variabel, hvor du kan velge verdier ved å markere en eller flere. Det starter alltid med statistikkvariabel som er hoved verdien som telles i tabellen. Trykk enter for å gå rett til valg av første variabel.
Navigering med tastatur og skjermleser. Velg flere objekter etter hverandre. SHIFT+pil ned/opp. For å velge enkelte verdier i listen: Windows:Hold inn Ctrl + pil ned. Deretter slipp Ctrl og trykk på mellomromstasten. Gjenta. Mac:CMD+pil ned/opp. Deretter slipp CMD og trykk på mellomromstasten. Gjenta. (Fungerer kun i Chrome, ikke i Safari). For å komme ut av listen med de markerte valgene, trykk TAB-tast.
statistikkvariabel
Må velges
Valgt
1
av totalt
2
Mengde per person
Standardfeil
Velg minst én verdi
år
Må velges
Søk kun i starten av tekst
Søkefelt for å finne ønsket verdi i kodelisten til denne variabelen. Dette er eksempler på verdier i listen. 1999 , 2000 , 2001 ,
wave temp fix..
Valgt
1
av totalt
12
2012
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
Velg minst én verdi
varegruppe
Må velges
Søk kun i starten av tekst
Søkefelt for å finne ønsket verdi i kodelisten til denne variabelen. Dette er eksempler på verdier i listen. 011 Matvarer. kg , 0111 Brød og kornprodukter. kg , 01111 Ris. kg ,
wave temp fix..
Valgt
0
av totalt
82
011 Matvarer. kg
0111 Brød og kornprodukter. kg
01111 Ris. kg
01112 Brød. kg
01113 Pastaprodukter. kg
01114 Bakverk. kg
01115 Andre produkter. kg
0112 Kjøtt. kg
01121 Ferskt eller frosset kjøtt av storfe. kg
01122 Ferskt eller frosset kjøtt av svin. kg
01123 Ferskt eller frosset kjøtt av sau og geit. kg
01124 Ferskt eller frosset fjørfe. kg
01125 Tørket, saltet eller røkt kjøtt eller kjøttprodukt. kg
01126 Annet hermetisert eller bearbeidet kjøtt eller kjøttprodukt. kg
01127 Annet ferskt eller frosset kjøtt. kg
0113 Fisk. kg
01131 Fersk eller frossen fisk. kg
01132 Fersk eller frossen sjømat. kg
01133 Tørket, røkt eller saltet fisk. kg
01134 Annen herm. eller bearb. fisk, sjømat eller sjømatprodukter. kg
0114 Melk, ost og egg. kg
01141 Helmelk. l
01142 Lettmelk. l
01143 Kondensert melk. l
01144 Yoghurt. l
01145 Ost og osteprodukter. kg
01146 Andre melkeprodukter. kg
01147 Egg. kg
0115 Oljer og fett. kg
01151 Smør. kg
01152 Margarin og annet vegetabilskt fett. kg
01153 Olivenolje. l
01154 Spiseoljer. l
01155 Annet spiselig animalskt fett. kg
0116 Frukt. kg
01161 Sitrusfrukter. kg
01162 Bananer. kg
01163 Epler. kg
01164 Pærer. kg
01165 Steinfrukter. kg
01166 Bær. kg
01167 Annen fersk frukt. kg
01168 Tørket frukt. kg
01169 Konservert frukt og fruktbaserte produkter. kg
0117 Grønnsaker, poteter. kg
01171 Blad- og stilkgrønnsaker og smaksurter. kg
01172 Kål. kg
01173 Grønnsaker dyrket for fruktens skyld. kg
01174 Rotfrukter, løk og sopp. kg
01175 Tørkede grønnsaker. kg
01176 Andre konserverte eller bearbeidede grønnsaker. kg
01177 Poteter. kg
01178 Potetprodukter. kg
0118 Sukker, sjokolade, andre sukkervarer. kg
01181 Sukker. kg
01182 Syltetøy, marmelade. kg
01183 Sjokolade. kg
01184 Konfektprodukter. kg
01185 Saftis, sorbet og iskrem. kg
01186 Andre sukkerprodukter. kg
0119 Andre matvarer. kg
01191 Sauser. kg
01192 Salt, krydder. kg
01193 Bakegjær, ferdigdessert, suppe. kg
01194 Andre matprodukter. kg
012 Alkoholfrie drikkevarer
0121 Kaffe, te og kakao. kg
01211 Kaffe. kg
01212 Te. kg
01213 Kakao. kg
0122 Mineralvann, leskedrikker og juice. l
01221 Mineralvann og kildevann. l
01222 Brus. l
01223 Fruktjuice. l
01224 Grønnsakjuice. l
02 Alkoholdrikker. l
021 Alkoholholdige drikkevarer. l
0211 Brennevin. l
0212 Vin. l
02121 Vin fra druer eller annen frukt. l
02122 Annen vin. l
0213 Øl. l
Velg minst én verdi
Antall valgte celler
(maksimalt tillatt er 300 000)
Antall valgte celler har oversteget maksimalt tillatt 300 000
Fotnoter
På grunn av små årlige utvalg er det for forbruksundersøkelsene 1997 til 2009 slått sammen tre og tre år som er regnet om til siste års priser. For å forenkle tabellen, er det konsekvent bare referert til det siste året i hver treårsperiode. Når det i tabellen er oppgitt f.eks. år 2000 og 2009, skal dette forstås som periodene 1998-2000 og 2007-2009 omregnet til henholdsvis år 2000 og 2009. Dette gjelder ikke for forbruksundersøkelsen 2012 som har et mye større utvalg.