Folke- og boligtellingen
Videreføring av statistikk fra Folke- og boligtellingen 2011
Publisert:
I 2011 ble en folke- og boligtelling for første gang gjennomført uten spørreskjema. I stedet ble det gjenbrukt data fra registre i andre offentlige etater som Skatteetaten, Statens kartverk og NAV. Statistikkene for husholdninger og boliger som er basert på registre har nå blitt samordnet. Det betyr at en stor del av statistikken fra Folke- og boligtellingen 2011 kan publiseres årlig.
Folke- og boligtellingene samler statistikk om ulike samfunnsforhold i Norge. De inneholder informasjon om befolkningssammensetning, familier og husholdninger, sysselsetting og boligforhold. Det er til sammen gjennomført 22 landsomfattende folketellinger i Norge, den første i 1769 og den siste i 2011.
Målet er at mest mulig av statistikken fra Folke- og boligtellingen 2011 skal videreføres i årlige statistikker. Oversikten viser hvilke statistikker som per i dag viderefører statistikk fra Folke- og boligtellingen.
Folke- og boligtellingen, hovedtall videreføres i statistikkene:
- Folkemengde
Statistikken viser befolkningens sammensetning etter kjønn, alder, sivilstand, statsborgerskap og bosted per 1. januar. - Befolkning og areal i tettsteder
Statistikken viser folkemengde etter tettbygd/spredtbygd strøk, og areal i tettsteder.
Folke- og boligtellingen, sysselsetting og utdanning videreføres i statistikkene:
- Sysselsetting, registerbasert
Statistikken viser sysselsetting etter bosted og arbeidssted fordelt blant annet på næring, yrker, gjennomsnittsalder og utdanningsnivå. Den har også tall for ansatte i staten og for pendling. - Befolkningens utdanningsnivå
Statistikken viser befolkningens utdanningsnivå fordelt på blant annet kjønn og alder. - Studenter ved universiteter og høgskoler
Statistikken viser studenter i Norge blant annet etter kjønn, alder, lærested og fagfelt.
Folke- og boligtellingen, boliger videreføres i
- Boliger
Boligstatistikken gir en oversikt over antall boliger etter blant annet bygningstype og byggeår. - Boforhold
Statistikken gir et bilde av boforhold for personer og husholdninger som er registrert bosatte i Norge.
Folke- og boligtellingen, husholdninger videreføres i
- Familier og husholdninger
Familie- og husholdningsstatistikken viser sammensetningen av familier og husholdninger per 1. januar.
Folke- og boligtellingen, husholdningenes inntekt videreføres i
- Inntekts- og formuesstatistikk for hushold
Statistikken presenterer blant annet generell inntekts- og formuesutvikling og dens fordeling blant ulike husholdningstyper, samt inntektsmål som levekårsindikatorer og data som måler de økonomiske ressursene husholdningene har til sparing og forbruk.
Internasjonal sammenligning
De fleste land i verden har folketellinger, men måten tellingene gjennomføres på varierer. Resultatene skal likevel kunne sammenliknes, mye av informasjonen som samles inn er derfor den samme. På nettsidene til Eurostat (EUs statistikkontor) finnes sammenliknbar statistikk fra folke- og boligtellingene for alle EU- og EFTA-landene.
Kontakt
-
Espen Andersen
-
Harald Utne
-
SSBs informasjonstjeneste