15234_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/kilt/arkiv
15234
Svak økning i lastebilkostnadene
statistikk
2002-11-15T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
kilt, Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport, lastebiltypar, drivstoffkostnader, dekkprisar, forsikringskostnader, ferjekostnader, bompengarLandtransport, Transport og reiseliv
false

Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport3.333333333333333333. kvartal 2002

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Svak økning i lastebilkostnadene

Totalkostnadsindeksen for lastebiltransport steg 0,1 prosent fra september til oktober, hovedsakelig på grunn av økte priser på diesel. De siste tolv månedene har totalkostnadene steget 2,9 prosent.

Drivstoffkostnadene økte med 1,4 prosent fra september til oktober. Hovedårsaken er den vedvarende prisoppgangen på diesel siden slutten av august. De siste tolv månedene har imidlertid drivstoffindeksen gått ned 2,1 prosent, som en følge av den langsiktige prisutviklingen på råolje.

Dieselindeksen er basert på faktiske pumpepriser per 15. oktober. Dette innebærer at eventuelle prisendringer senere i måneden først vil bli fanget opp av indeksen for november.

Lavere kapitalkostnader

Kapitalindeksen gikk ned 1,0 prosent den siste måneden, på grunn av en nedgang i det inflasjonsjusterte rentenivået. De siste tolv månedene har kapitalkostnadene økt med 1,1 prosent.

Kapitalindeksen består av avskrivninger, rentekostnader og vektårsavgift/årsavgift. Rentekostnaden er basert på konsumprisindeksen og tremåneders NIBOR-rente fra Norges Bank, og kan derfor avvike noe fra bankenes gjennomsnittlige utlånsrente.

Svak økning i administrasjonskostnadene

Administrasjonskostnadsindeksen gikk opp 0,1 prosent fra september til oktober som en følge av generelle prisøkninger. I løpet av det siste året har denne delindeksen økt med 5,1 prosent.

De øvrige delkostnadsindeksene viser liten eller ingen endring den siste måneden.

Tabeller: