23234_not-searchable
/virksomheter-foretak-og-regnskap/statistikker/bedrifter/arkiv
23234
436 300 bedrifter i Norge
statistikk
2002-07-01T10:00:00.000Z
Virksomheter, foretak og regnskap
no
bedrifter, Bedrifter, ansatte, virksomhetsstørrelse, virksomheter etter næring, bedrifter, bedriftsstørrelse og bedrifter etter næringVirksomheter og foretak, Virksomheter, foretak og regnskap
false

Bedrifter2. kvartal 2002

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

436 300 bedrifter i Norge

Det er i alt registrert 436 300 bedrifter i Norge. Flest bedrifter finnes det innen forretningsmessig tjenesteyting, varehandel og jordbruk.

Det viser statistikk fra Statistisk sentralbyrås bedrifts- og foretaksregister. Det er første gang denne statistikken blir publisert.

Flest store bedrifter innen helse og industri

Det er store forskjeller på næringsfordeling av bedrifter i ulike størrelsesgrupper. Av bedrifter med over 100 ansatte er det flest bedrifter innen helse og sosiale tjenester (i hovedsak sykehus) og industri. Det er også et betydelig antall store bedrifter (50 eller flere ansatte) innen undervisning, offentlig administrasjon og forsvar, forretningsmessig tjenesteyting og varehandel. Flest bedrifter uten ansatte finnes innenfor jordbruk og forretningsmessig tjenesteyting.

Mange bedrifter uten ansatte i jordbruk og fiske

Ni av ti bedrifter innen jordbruk og fiske har ikke ansatte. Det samme gjelder tre av fire bedrifter innen forretningsmessig tjenesteyting (eiendomsdrift, utleievirksomhet, databehandlingsvirksomhet, forskning og utvikling og annen forretningsmessig tjenesteyting). Både primærnæringene og forretningsmessig tjenesteyting unntatt eiendomsdrift er preget av et stort innslag av selvstendig næringsdrivende. Utleie av fast eiendom er spesiell i den forstand at selve utleievirksomheten ofte foregår gjennom et annet firma enn eiendomsselskapet. Dette forklarer at en stor del av eiendomsselskapene, også aksjeselskaper, ikke har ansatte.

Mer i statistikkbanken

I tillegg til hovedtabellen finnes fylkesfordelte tabeller i statistikkbanken . Tabellene omfatter registrerte bedrifter i privat og offentlig sektor per mai 2002 (2. kvartal).

Tabeller: