23224_not-searchable
/virksomheter-foretak-og-regnskap/statistikker/bedrifter/arkiv
23224
430 000 bedrifter i Norge ved årsskiftet
statistikk
2004-01-23T10:00:00.000Z
Virksomheter, foretak og regnskap
no
bedrifter, Bedrifter, ansatte, virksomhetsstørrelse, virksomheter etter næring, bedrifter, bedriftsstørrelse og bedrifter etter næringVirksomheter og foretak, Virksomheter, foretak og regnskap
false

Bedrifter1. januar 2004

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

430 000 bedrifter i Norge ved årsskiftet

Det var i alt 429 910 bedrifter i Norge 1. januar 2004. De fleste bedriftene finnes innenfor jordbruk, forretningsmessig tjenesteyting, bygge- og anleggsvirksomhet og varehandel.

Det viser statistikk fra Statistisk sentralbyrås bedrifts- og foretaksregister.

Flest store bedrifter innenfor helse

De fleste bedrifter med 100 eller flere ansatte finnes i næringene helsetjenester og sosiale tjenester, offentlig administrasjon, undervisning og forretningsmessig tjenesteyting. Flest bedrifter uten ansatte finnes i jordbruk og forretningsmessig tjenesteyting. Innenfor jordbruk og fiske har ni av ti bedrifter ikke ansatte, mens to av tre bedrifter i forretningsmessig tjenesteyting er uten ansatte.

Store fylkesvise forskjeller i antall bedrifter

Det er store geografiske forskjeller i lokaliseringen av bedriftene. Flest bedrifter er det i Oslo, Akershus, Hordaland og Rogaland. Færrest bedrifter finnes i Finnmark og Aust-Agder. Mens 13,8 prosent av bedriftene i Norge finnes i Oslo, er det bare 1,7 prosent i Finnmark. Oslo er ikke bare fylket med flest bedrifter, men har også flest store bedrifter etter antall ansatte. Nesten hver fjerde bedrift, 22,9 prosent, med 100 eller flere ansatte finnes i Oslo.

Mer i Statistikkbanken

I statistikkbanken finnes også bedrifter fordelt etter næring, størrelsesgruppe, nasjonalt og fylkesvis. Nytt er at tabellene nå også er tilgjengelige på kommunenivå.

Tabeller: