23200_not-searchable
/virksomheter-foretak-og-regnskap/statistikker/bedrifter/arkiv
23200
470 000 bedrifter i Norge ved årsskiftet
statistikk
2007-01-26T10:00:00.000Z
Virksomheter, foretak og regnskap
no
bedrifter, Bedrifter, ansatte, virksomhetsstørrelse, virksomheter etter næring, bedrifter, bedriftsstørrelse og bedrifter etter næringVirksomheter og foretak, Virksomheter, foretak og regnskap
false

Bedrifter1. januar 2007

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

470 000 bedrifter i Norge ved årsskiftet

Det var i alt  469 795 bedrifter i Norge 1. januar 2007. Halvparten av bedriftene finnes innenfor eiendomsdrift, utleievirksomhet og forretningsmessig tjenesteyting, varehandel og jordbruk og skogbruk.

Det viser statistikk fra Statistisk sentralbyrås Bedrifts- og foretaksregister.

Antall bedrifter per 1000 innbyggere

Flest store bedrifter innenfor helse- og sosialtjenester

Hver fjerde bedrift er lokalisert innenfor eiendomsdrift, utleievirksomhet og forretningsmessig tjenesteyting. Hver fjerde bedrift med 100 eller flere ansatte finnes innenfor helse- og sosialtjenester.

16 prosent av alle bedrifter driver innenfor primærnæringene, 15 prosent innenfor sekundærnæringene mens sju av ti bedrifter finnes innenfor tjenestenæringene.

Regionale forskjeller

Det er tydelige regionale forskjeller i lokaliseringen av bedriftene. Ikke uventet finner vi flest bedrifter i Oslo og Akershus, Hordaland og Rogaland, og færrest bedrifter i Finnmark og Aust-Agder. Nesten en fjerdedel (24 prosent) av alle bedrifter i Norge er lokalisert i Oslo og Akershus. For de største bedriftene (100 eller flere ansatte) er Oslo dominerende med 23 prosent av alle bedriftene.

Sett i forhold til folkemengden i fylkene er antall bedrifter per innbygger størst i Sogn og Fjordane, fulgt av Oslo, Oppland og Nord-Trøndelag. Hordaland og Akershus har færrest bedrifter per innbygger. Oslo er fylket med flest store bedrifter (100 ansatte eller flere) per innbygger, fulgt av Sør-Trøndelag, Hordaland og Rogaland.

Mer i Statistikkbanken

I Statistikkbanken finnes også bedrifter fordelt etter næring og størrelsesgruppe, nasjonalt, på fylkesnivå og kommunenivå.

Tabeller: