Stolpediagram som viser andel i prosent av en gitt befolkningsgruppe som faller inn under en gitt indikator for økonomisk sårbarhet eller har et gitt fattigdomsproblem. Kurvediagram som viser utvikling over tid.

Bruksanvisning:

Klikk på navigasjonsknappene til høyre for å veksle mellom indikatorer for økonomisk utsatthet og fattigdomsproblemer. Velg indikator fra listen av disse.

Klikk på en stolpe for å framheve denne tidsserien i kurvediagrammet til høyre.

Du kan lese av verdier ved å bevege markøren over de ulike linjene.

Nederst til høyre finner du ikoner for å dele visualiseringen med andre, enten som URL eller kode for å bygge inn visualiseringen. Du kan også dele en skreddersydd visning. Klikk på nedlastingsikonet for å laste ned som bilde (.png, .pdf, .ppt) eller dataene (.xls eller .csv).

Metainformasjon:
Informasjon om økonomisk utsatthet finnes i statistikken Inntekts- og formuesstatistikk for husholdninger. For informasjon om definisjoner av indikatorer og avgrensning av grupper basert på inntekts- og formuesstatistikk for husholdninger se 'Om statistikken'.

Informasjon om fattigdomsproblemer finnes i statistikken Fattigdomsproblemer, levekårsundersøkelsen. For informasjon om definisjoner av indikatorer og avgrensning av grupper basert på Fattigdomsproblemer, levekårsundersøkelsen se 'Om statistikken'.

I rapportserien «Økonomi og levekår for lavinntektsgrupper» kan du finne mer detaljerte beskrivelser av levekårene blant ulike grupper.

Tallgrunnlag:
Statistikkbank-tabeller:

Tilgjengelighet:

I denne interaktive visualiseringen tester vi ut presentasjon av tall fra Statistisk sentralbyrå på en alternativ og visuell måte, og løsningen kan anses som en pilot. Vi har lagt vekt på å utvikle slike visualiseringer med relativt liten ressursinnsats og brukt tredjepartsverktøy (her: Tableau Public). Hensikten er å få erfaring med nye formidlingsformer, samt få innspill fra brukere.

Tjenesten er optimalisert for større skjermer, og det kan være interaktivitet som ikke er like brukervennlig på mobile klienter. Verktøyet oppfyller de fleste krav til universell utforming, men datavisualiseringer er i seg selv nyttigst for personer med synssans. Send en forespørsel til kontaktpersonene dersom du ønsker tilgang til dette innholdet på en alternativ måte.