Idrett og friluftsliv

Statistikk

Idrett og friluftsliv, levekårsundersøkelsen
Statistikken kartlegger befolkningens deltakelse i frilufts- og treningsaktiviteter.
Norsk kulturbarometer
Statistikken kartlegger bruk av ulike kulturtilbud.

Analyser, artikler og publikasjoner

Viser 8 av 8
  1. I dette notatet beskriver og dokumenterer Statistisk sentralbyrå gjennomføringen av Levekårsundersøkelsen EU-SILC 2024.

  2. Styrketrening og trening på treningssenter øker i popularitet i hele befolkningen. Samtidig er høyt utdannede overrepresentert.

  3. Personer med høy inntekt har høy deltakelse i det norske friluftslivet. Det motsatte er tilfellet for enslige forsørgere og personer med lav inntekt. Det synes også på helsen, ifølge ny rapport.

  4. Statistisk sentralbyrå har samlet inn informasjon om friluftsliv i befolkningen i fem tiår. Formålet med denne rapporten har vært ta å se på langtidstrender i friluftsliv, og hvordan disse trendene har utviklet seg i ulike befolkningsgrupper.

  5. I 2021 var det flere vernepliktige enn tidligere som rapporterte at de trener sjeldnere enn én gang i uka. Samtidig var det en økning i andelen som trener aller mest. Gruppen som trener minst er jenter i Oslo, der 44 prosent svarte at de trener sjeldnere enn ukentlig.

  6. Rekordhøye 93 prosent av befolkningen har gått tur i nærområdet sitt under pandemien. Én av fire har overnattet ute i naturen det siste året, og de unge er mest ivrige.

  7. Mange av oss trener jevnlig, men en betydelig andel svarer at de aldri trener. Mangel på tid og helsebegrensninger er de vanligste hindringene for trening. De viktigste motivasjonsfaktorene er bedre helse og naturopplevelser.

  8. I dette notatet legger Statistisk sentralbyrå (SSB) fram en metodisk dokumentasjon av Undersøkelsen om fysisk aktivitet og friluftsliv blant barn og unge.

Eldre analyser, artikler og publikasjoner
for delområdet idrett og friluftsliv.